Menu – zobacz

Menu w restauracji Bulaj

Menu komponowane jest z sezonowych i lokalnych produktów według autorskich przepisów w oparciu o ideę Slow Food.
Nasze dania przygotowane są z starannie wyselekcjonowanych produktów o najwyższej jakości i każdego dnia posiadamy w swojej ofercie specjały spoza karty.

Zapraszamy Państwa do skosztowania naszych dań!

Kopytka z jesiennym sosem 29 zł
Kopytka własnej produkcji z warzywami sezonowymi

Aromatyczna soczewica 29 zł
Aromatyczna potrawka z czarnej soczewicy i jesiennych warzyw

Golonka 44 zł
Macerowana golonka w sosie sojowym i imbirze podana z kimchi i puree z fasoli

Kaczka 56 zł
Pieczone pół kaczki na jabłkach z żurawiną podane z tartą z buraka, agrestu i antonówki

Królik 57 zł
Duszony skok z królika w pomidorach podany z pieczonym bakłażanem i brukselką

Stek z wołowiny dojrzewającej
Zapytaj obsługę̨ o dostępne dziś steki i ich cenę (od 62 zł – 199zł)

Sandacz 59 zł
Filet z sandacza z kaszub podany na „kaszotto” z pęczaku i musu z dyni

Halibut 58 zł
Halibut pieczony podany z jarmużem i gruszką na puree z selera i palonego masła

Dorsz 49 zł
Pieczony dorsz na puree z białych warzyw korzeniowych podany z ratatouille

Ryba dnia
Zapytaj obsługę̨ o rybę z dzisiejszego połowu i jej cenę (od 39 zł-399 zł)

Danie dziecięce 24 zł
„Mięsne” pieczeń w kremowym sosie z domowymi kopytkami i marchewką z groszkiem
lub
„Rybne” filet z dorsza saute z domowymi kopytkami i marchewką z groszkiem

Tort Bezowy 18 zł
Tort bezowy z nadzieniem irish cream i musem truskawkowym

Suflet czekoladowy 24 zł
Suflet czekoladowy z musem truskawkowym

Deser dnia od 18 zł
Zapytaj obsługę̨ o dzisiejszy deser i jego cenę ( od 18 zł- 29 zł)

 

Wszystkie dania mogą̨ być przygotowywane na bazie produktów mogących zawierać alergeny wraz z ich pochodnymi: gluten zawarty w
ziarnach i mące zbóż̇, jaja, ryby, skorupiaki lub mięczaki, soję lub sezam, mleko wraz z laktozą, orzechy ziemne lub orzechy z drzew orzechowych, seler,
gorczycę lub łubiny, dwutlenek siarki lub siarczyny.

W przypadku wątpliwości dotyczących zawartości alergenów w naszych daniach sugerujemy zapytać obsługę̨.

W trosce o zapewnienie jak najwyższej jakości serwowanych potraw, kompozycje dań mogą̨ ulec zmianie.

Czas oczekiwania na danie drugie min. 30 min

Mięsa w przekąskach/ daniach głównych nie mniej niż̇
̇ 80 gr/150 gr Ryby w przekąskach/

Menu – zobacz
instagram logo